Stilul de viaţă potrivit pentru fitness

0

stilul de viata potrivit petru fitnessLa fel ca spălatul pe dinţi, duşul zilnic, chiar respiraţia, exerciţiile fizice ar trebui să fie un lucru obişnuit. Nu este vorba doar de obiective pe termen scurt — cum ar fi să slăbeşti să te cuprindă rochia de mireasă sau să arăţi bine în costumul de baie — fitnessul este un stil de viaţă. Bineîn­ţeles obiectivele pe termen scurt te pot motiva să fii în formă acum, dar odată ce îţi atingi nivelul de condiţie fizică dorită, trebuie să ţi-o menţii sau va trebui să o iei din nou de la capăt — un lucru nu prea plăcut după atâta muncă.

Ştiu, „stilul fitness“ este ceva ce auzim des. Să vă explic. Până şi cei mai rezistenţi clienţi — genul păsări de noapte, muşte de bar şi petrecăreţii — adoptă, în final, un stil de viaţă potrivit noţiunii de fitness. De ce? Pentru că e bine să fii sănătos.

Să vă creaţi propriul program de antrenament este sim­plu. lată cum funcţionează.

  • Hotărâţi-vă că a sosit în sfârşit momentul de a vă aduna şi de a vă pune fundul la treabă (la propriu).
  • Stabiliţi-vă un obiectiv.
  • Puneţi alarma la ceas şi forţaţi-vă să vă daţi jos din pat, chiar dacă aţi petrecut toată noaptea, sau v-aţi culcat târziu cu o seară înainte.
  • Când vă trezeşte alarma nu mai zăboviţi în pat.
  • Sculaţi-vă, puneţi-vă pantofii de sport şi ieşiţi pe stradă (chiar dacă vi se pare dureros).

 

Daţi-vă jos de pe banda de alergare şi ardeţi mai multe calorii în aer liber

Dacă vă place banda de alergare încer­caţi şi asfaltul. S-a dovedit că alergarea în aer liber arde mai multe calorii şi toni­fică mai eficient muşchii decât alergarea pe bandă. De ce? Banda motorizată se propulsează singură, şi pe voi înainte, oferindu-vă un impuls în plus. Alergarea în aer liber vă forţează să înaintaţi fără asistenţă motorizată; în plus, relieful se modifică în mod natural. Dacă nu modi­ficaţi constant înclinaţia bandei motori­zate, atunci nu vă puneţi la lucru muşchii așa cum o faceţi afară.

În primele minute ochii voştri se vor strădui să vadă ce este în faţă. Poate sunteţi încă ameţite. Poate corpul vă imploră să vă întoarceţi în pat. Forţaţi-vă să continuaţi — aţi ajuns până aici, aşa că nu renunţaţi. După zece minute măriţi pasul, ritmul cardiac se înteţeşte, sângele pompează în muşchi şi începeţi să transpiraţi (dacă aţi consumat alcool cu o seară înainte tre­buie să vă avertizez că tran­spiraţia va avea un miros greu — vă detoxifiaţi… este un lucru bun).  După jumă­tate de oră vă veţi simţi mai însufleţite decât oricând. Cre­ierul va lucra frenetic şi ideile creative vor ieşi la suprafaţă. Restul zilei, chiar dacă veţi fi uşor obosite, veţi fi mai pro­ductive decât aţi fost în ulti­mul timp. Seara, când va sosi vremea să vă duceţi la cul­care veţi adormi uşor fără agi­taţia care vă tortura înainte.

Faceţi acest lucru în fie­care zi şi după o săptămână veţi începe să observaţi o diferenţă semnificativă, nu numai în dispoziţia voastră sufletească, dar şi în corp. Pielea va fi mai fermă şi mai tonifiată pe măsură ce muşchii se întăresc şi se aşează pe oase, în loc să atârne împreună cu grăsimea. Nu vă veţi mai culca târziu, pentru că ştiţi că nu veţi mai fi la fel de eficiente dimineaţa. Nu veţi mai fuma şi nu veţi mai pierde nopţile, pentru că ştiţi că acest lucru vă va afecta antrenamentul. Nu veţi mai mânca a treia felie de pizza, pentru că ştiţi că acest lucru ar anula caloriile arse de dimineaţă. Veţi găsi prieteni care să alerge cu voi şi vă veţi trezi unul pe celălalt dimineaţa ca nişte antrenori personali. Ei vă vor încuraja, stimula, vor înţelege dificultăţile, vă vor ţine companie — fitnessul poate fi şi o metodă bună de a fi cu prietenii. Câteva săptămâni mai târziu veţi fi înconjurate de oameni mai sănătoşi. Aceleaşi haine care vă erau strâmte până acum, vor începe să stea bine pe voi. Vă veţi face tre­burile mai rapid şi veţi trăi mai intens. Veţi fi mult mai entuziasmate de ceea ce faceţi. Acesta este adevărul. Dintr-o dată vă veţi da seama că, da, aveţi un stil de viaţă potrivit pentru fitness. A sosit vremea să fim mai specifici.

Distribuie

Adauga un comentariu


6 + = 10

Creare și Promovare SEO Expert