Celulita

0

celulitaPiele cu aspect de coajă de portocală. Coapse vălurite. Pungi de grăsime. Peste 90% dintre femei au celulită.  Și contrar opiniei generale, această problemă a pielii afectează toate femeile,  indiferent de formă și mărime – slabe, obișnuite și supraponderale. Credeți-mă până și supermodelele și actrițele își fac griji din cauza celulitei de pe coapse, șolduri, fese, abdomen, brațe și glezne.

Dacă nu știți exact ce este celulita, să vă lămuresc: grăsimile și celulita nu sunt același lucru. Celulita nu este neapărat un exces de grăsime, celulita este  problemă a pielii care are la bază grăsimea. Practic, celulita este constituită din celulele de grăsime libere care scapă printre straturile de fibre conjunctive slăbite ale țesutului muscular, strat alcătuit din colagen și elastină care arată ca o dantelă. Când “dantela” se desface, grăsimea poate ieși, ajungând imediat sub tegument, unde este blocată. Odată ce se acumulează, ea formează aspectul de coajă de portocală pe care-l numim celulită.

Fibrele conjunctive se slăbesc din cauza zestrei genetice, a vârstei, a circulației sanguine și hormonilor. Dar hormonii sunt principala cauză a acestei probleme – motiv pentru care bărbații sunt rareori afectați. Dacă aveți niveluri hormonale care duc la acumularea celulitei sub piele, acest lucru se întâmplă cel mai probabil din cauza moștenirii genetice. Mediul amplifică și mai mult problema sub forma radicalilor liberi formați din cauza expunerii prelungite la soare, a substanțelor chimice din aer, a poluării și a celorlalte substanțe toxice. Aceste substanțe toxice trebuie eliminate odată ajunse în organism, înainte ca ele să se depună în țesuturi și să ducă la agravarea celulitei.  Mai este vorba și de vârstă. Celulita este la modul superficial o problemă cosmetică, dar mai mult decât atât, este o problemă medicală ce se agravează pe măsură ce îmbătrânim.

Deși celulita este cunoscută, doctorii nu au găsit încă un remediu împotriva ei, dar îi puteți încetini răspândirea și micșora efectele exterioare întărind țesuturile afectate. Dacă vă numărați printre cele 90% dintre femei car au celulita și doriți să o tratați, trebuie să vă vindecați,  să întăriți și să hidratați celulele și țesuturile conjunctive prin mișcare, dietă și produse cu aplicare locală.

  • Exercițiu. Faceți regulat exerciții fizice pentru a îmbunătăți circulația sanguină în întreg corpul și la nivelul pielii. De asemenea, exercițiile care se adresează unor zone specifice pot întări țesuturile, ajutând la tonifierea pielii și împiedicarea apariției celulitei. Pierderea în greutate reduce suprafața pielii și astfel, spațiul în care celulita poate apărea se restrânge, iar zonele afectate nu mai sunt atât de vizibile.
  • Dietă. Anumit alimente și suplimente pot să ajute la întărirea țesuturilor conjunctive, repararea țesuturilor afectate și la îmbunătățirea circulației sanguine. De exemplu, gălbenușul de ou conține lecitină, despre care se spune că ajută la eliminarea grăsimilor. Fructele de pădure conțin aminoacizi, antioxidanți și substanțe antiinflamatoare, care ajută la încetinirea procesului de răspândire a celulitei.
  • Hidratare. Pe măsură ce înaintăm în vârstă, organismul nostru își pierde o parte din capacitatea de a metaboliza apa. În loc să ajungă în celule, apa pe care o bem trece prin noi sau rămâne în spațiile goale dintre țesuturi și celule, provocând apariția edemelor – apariția de umflături în zona gleznelor și a ochilor. Celulele deshidratate se luptă să funcționeze la nivel oprim pe măsură ce sunt din ce în ce mai afectate și deteriorate. Când țesutul conjunctiv slăbește, celulele de grăsime scapă mai ușor și migrează la suprafața pielii formând celulita. Când celulele sunt rehidratate, apa intră înapoi în celule, iar celulele de grăsime libere sunt mai puțin aparente.
  • Soluții externe. Multe clinici de înfrumusețare susțin că te pot scăpa de celulită. Acest lucru se întâmplă pentru că folosesc tratamente externe combinate cu masaje și alte tehnici pentru a reduce aspectul de coajă de portocală a pielii. Tratamentele de exfoliere, împachetările și tratamentele cu nămol folosesc ingredienți naturali pentru a ajuta la stimularea producției de colagen și la reducerea reținerii de lichide. Puteți face câteva tratamente acasă mult mai ieftin, cumpărându-vă produsele active. Ce ingrediente ajută și cum?
  1. Cofeină. Cofeina vă înviorează mintea și corpul atunci când o consumați. Frecarea corpului cu o soluție de cofeină și apă ajută la buna circulație a fluidelor în piele și ascunde efectele celulitei. Veți observa că acest ingredient este folosit în toate tratamentele anticelulitice, atât cele de exfoliere, cât și în creme.
  2. Iarbă de mare și alge. Aceste ingrediente sunt folosite de mii de ani. Iarba de mare și algele conțin minerale, pot tonifia și întări pielea, astfel, aceasta devine mai netedă, iar celulita nu mai este atât de evidentă.
  3. Lecitină și acizi grași. Lecitina (care se conține în gălbenușul de ou) și acizii grași esențiali (care se găsesc în semințele de in, pește, fructe și semințe oleaginoase) ajută la refacerea celulelor, împiedicând pătrunderea grăsimilor.
  4. Ardei iute roșu (ardei cayenne sau chili). Ca și cofeina, ardeiul iute roșu stimulează circulația sanguină, refacerea celulelor și îmbunătățirea condiției pielii, făcând-o mai netedă și catifelată.

 

Nu puteți ignora faptul că partea inferioară (chiar și la femeile slabe) este mai dezvoltată decât cea superioară. Se pare că celulele de grăsime din picioare și fese sunt mult mai greu de dat jos decât cele din brațe. Aceasta pentru că celulele grase de pe fese și coapse sunt de șase ori mai puternice și mai mobile, iar astfel sunt mai greu de eliminat. Dar nu imposibil. Trebuie doar să luptați și să lucrați mai mult pentru a le arde.

Celulita are diferite stadii de manifestare. Ea se vede cel mai bine atunci când stăm în picioare. Pentru a vă da seama la ce nivel vă aflați, stați dezbrăcată într-o încăpere bine luminată, cu spatele la o oglinda și priviți înapoi peste umăr. Folosiți următoarea scală nurnberger-Muller pentru a evalua cât de pronunțată este celulita. Scala cu patru stadii începe cu stadiul 0 (piele fără celulită) și ajunge la stadiul 3 (caz grav, dureros de celulită).

Stadiul 0 – Piele fără celulită

Știi că nu ai celulită atunci când stai în picioare sau întinsă pe spate și nu vezi gropițe în piele, nici măcar atunci când o strângi între două degete.

Stadiul 1 – Nivel mediu de celulită

Dacă stai în picioare sau culcată și nu se observă piele cu aspect de coajă de portocală, dar când ciupești pielea apar cute, ai un nivel mediu de celulită.

Stadiul 2 – Nivel moderat de celulită

Dacă atunci când stai în picioare celulita este evidentă, iar când strângi între degete se agravează, dar când stai întinsă pe spate gropițele și cutele se atenuează, atunci ai un nivel moderat de celulită.

Stadiul 3 – Caz grav de celulită

Când stai în picioare sau stai întinsă pe spate observi celulita, atunci suferi de un caz grav de celulită. Acest tip de celulită poate să fie chiar dureros la atingere. Chiar când stai așezată pot apărea dureri, pe măsură ce aceste celule de grăsime se sparg în zona unde se întâlnesc cu scaunul, din cauza presiunii sporite asupra pielii și a țesutului conjunctiv de unde provin celulele de grăsime.

Dacă doriți să scăpați de aspectul neplăcut al celulitei, trebuie să începeți să faceți mișcare și să aveți un stil de viață mai sănătos. Pierderea în greutate vă va netezi pielea pe măsură ce grăsimea va fi redistribuită și topită. Cu mai puține depuneri de grăsimi, celulita nu va mai fi atât de evidentă și veți putea să vă arătați din nou coapsele.

Așa că haideți să facem mișcare!

Distribuie

Adauga un comentariu


+ 6 = 7

Creare și Promovare SEO Expert